Followers

Thursday, December 15, 2011

otw to padang besar.....

 salam...

mesti korg nk tau kn pe la plak si MSTU nih nk mrapu kali ni kn...

sbnrnya ak x dak la nk mrapu pa sgt...
cma ak nk share la ngan korg gambar ak mase ak p pdang besar ngan kwn2 ak...
yela...dh duduk dkt perlis nih...tempat wajib untuk p msti la padang besar...

sbnrnya gmbar yg ak nk share ngan korg nih sbnrnya lebih pada perjalanan ke padag besar...
hihihi...yela lumrah pompuan la..klo dpt tgk bnyk brg murah2, mmg bleh lupa sume..
.hihi...
sebb tu la ad org ckp shopping ni ubat pling mujarab untuk pompuan...
<<mesti korg tgh pikir smaada nk percye ke tak sttmnt ak ni kn...so pe kata korg bace plak yg bwk nih...>>...
jadi dsbbkn excited nk shopping  ak smapi lupa nak snap dlm padang besar tue...<<haa...kn dh trbukti mmg btul pe yg org ckp tue..haha>>....

sbnrnya ni bkn la first time ak p padang besar tue...
cume sblom ni ak pergi ngan family tp kali ni ak dpt p dgn kwan2 ak...hihi..
hanim, sue, arewin



yanie











nih gambar kwn2 ak yg join trip ke pdg besar tue...<<<trip ke????...hihihi>>>
amacam ad yg dh terbekenan ke...hihihi...
anyway thanks tuk hanim, cek sue, arewin n yanie sbb nk jgk korg pergi padang besar tue ngan ak...<<tbe2 lak rse teharu ngan pegorbanan korg.....kih3x...>>      



mcm yg ak ckp tadi la
 gambar yg ak nk share ngan korg kali nih lebih kpda 
perjalanan ke pdg besr...

jadi first skali ak nk share gambar ak ngan kwn2 ak mse tggu yanie kt dpn kolej kesayangan....
<<<hahaha..kesyangan ke>>>
so jemput2 la tgk gambar kitorang yg menarik nih...<<<gedikssss yg sebenrnya...hahah>>>



hahahah..berkat tunjuk ajar dari cek sue akhirnya ak pandai jgk posing gedik cmni...
yela sblum nih asyik tgk je mcm kayu...hihi...
tmbah gedik bila ak senyum excited kt situ...hahahah...


haaa...ni la gambar org yg bertanggungjawab tuk mmbuatkn ak posing gedik tue...mesti korg akn ckap ak ni lebih sudu dari kuah bila compare gambar gedik ak ngan gambar cek sue ni kn...tp klo korg nk tau ni gambar cek sue yg dikategorikn gambar simpan taring...hahahah
<<<<cek sue jgn marah ekkk>>>>

korg nk tgk x gambar cek sue yg x simpan taring pnya??...hihihi
jom tgk gambar kt bwh nih...

 amacam...so skang korg confirm percaya yg dia nih la sifu ak tuk bergambar....hahhaha
yg dkt sebelah dia tue assistant dia tuk ajar ak posing gedik...hahhaah
thanks la tuk cek sue ngan hanim sbb x kedekut ilmu ngan ak...hahhah

thanks sifu...hahahha

ni plak gambar ak ngan arewin...
klo krg tgk gambar nih nmpak mcm si arewin nih je yg pandai posing gediksss kn....
yela ak tegak je mcm kayu kn....



tp before tu pe kata korg tgk gambar kt bwh nih plak.....hahhahah

            
              so skang korg tgk gmbar nih and decide  la sndiri spe yg lagi gediksss....hahahah
<<<tp ak rse mcm konfom2 ak yg lg gediksss...hahah>>>
yg penting kepatahan ak x dpt ditandingi oleh si arewin nih...hhahaah...



<<to arewin sory la sbb ak buat ang  klah ngan ak..hihi..>>

skang kita msuk la citer kt pdg besr ekkk::

lps puas kitorg posing gedikk kt depn kolej tu kitorg pn bertolak la p ke pdg besar dgn kereta si yanie..

tp smpi ja kt pdg besar kitorg x la shopping terus...
tp kitorg pergi mkn dlu...
yela klo perut lapar...nk shopping pn mcm x best kn...hahahah

 dpt je menu dri playn kedai tue...
kitorg rse mcm bnyak je nama mknn yg pelik2...
x caye???
cbe tgk menu kt bwh nih...


.

mesti korg x penah dgr nasi goreng phad pet ngan nasi goreng phadkapao kn...
haaa..tu la yg special nya mkn kt pdg besar nih...
korg leh la try menu baru...
x la bosan kn...hihihi

so lps dipikir2 kitorg pn decide la nk mkn pe...

jom tgk gmbar kitorg ngan mknnn masing2....


nmpak mcm sedap giler air ni kn...hihihi

nasi putih+tomyam+telur dadar untuk hanim...hihihi
arewin dgn nasi goreng tomyam dia yg ala2 nasi goreng kunyit tue...hahah
cek sue ngan nasi goreng phadkapao...hihi
nasi goreng phadkapao
mesti korg nk tegok jgk rupe nasi goreng phadkapao tu kn...
haaaa...amacm best x.???
rse dia pn mmg best...sedap sgt....




yanie ngan mee tomyam dia..
mstu ngan koteaw tomyam...best sgt...

klo korg nk tau mcm mne sedapnya mkn kt padang besar nih...
cbe korg tgk reaksi hanim dgn cik sue nih....hahah


mesti korg pn teringin gak kn nk mkn kt pdang besr tue bila tengok reaksi over dari cek sue ngan hanim ni kn...
hahhaah...
tapi mmg mknn kt ctu best pn...
seddddaaappp.....

lps je mkn kitorg pn trs la ngan niat asal kitorg tuk shopping kt pdg besar tue...
tp disebb  sibuk dok shopping smpi lupa plak kitorg nk snap dlm pdg besar tue...
so klo korg nk tau cmne keadaan kt pdng besar tue...
jmput2 la ke perlis ekkk...hihihi

lps dekat 2 jam kitorang dok berjln dlm padang besr tue...
kitorg pn decide la tuk balik..

mse otw nk balik tu kitorg pn cbe la compare spe yg spent pling ckit duit...
dan juaranya adalah.......

jeng..
jeng..
jeng..

YANIEEEE...
dgn jumlah sbnyak RM 3.00 untk beli asam sebungkus...
hahahah..
skang mesti korg leh nmpak kesungguhan yanie tuk beli sebungkuss asam..
smpai ke pdg besar dia cari asam dia tue...
hahahah..

lps kitorg blik dari pdg bsr ktorg trs je singgah c-mart...
semata2 tuk beli cool blog...haha...nih ad la gmbar kitorg kt c-mart...

nak jgk cek sue ngan arewin nih kn...hahahah

jgn trkejut...kt eskalator pn diorg nih leh brgambar...hahah
so mcm sakan jgk la kitorg shopping kn aritue...hihihi...
tapi mmg enjoy abis la..
 cek sue,arewin, alyanie,and hanim...korang mmg bestttttttttttt....hahha
hrap kita leh la g jln2 lagi kt perlis nih lenkali ekkk...hihihi

k la sampai sini ja la MSTU  nk story tuk entry kali nih..
hope korg enjoy la bace ekk...
klo lps bace nih korg rse tringin nk mkn kt pdang besar atau pn shopping kt pdng bsr cpt2 la pergi ke perlis ekk...
hahahaha..<<<dh mcm duta perlis ja ak nih kn..hihi>>>

sekian dulu tuk kali ni...
<<<klo ad trslah ejaan or terkeluar lorat utara tu harap korg halalkan je la ekkk...
hihihi...>>>
 
salam ikhlas dari MSTU......
bye.....





No comments:

Post a Comment